Elindult a Deákban az ENABLE program 2019. december 09. hétfő
 

Elindult a Deákban az  ENABLE program Iskolánkban elindult az ENABLE program, melynek alapvető célja, hogy mind az iskolai, mind a szabadidős környezetben megelőzze a (kortárs) bántalmazást.


Iskolánkban elindult az ENABLE program, melynek alapvető célja, hogy mind az iskolai, mind a szabadidős környezetben megelőzze a (kortárs) bántalmazást. Fejleszti, segíti a diákokat, hogy hatékonyan kezeljék érzelmeiket és társas kapcsolataikat, emellett bővíti ismereteiket a bántalmazás fogalmáról és a beavatkozás lehetőségeiről. A program komplexitása, hatékony prevenciós és intervenciós megoldásai révén fejlődik a tanárok-szülők-diákok kapcsolata, erősödik a jóvátételi szemlélet az intézményben és egy olyan támogató iskolai légkör valósulhat meg, ahol biztonságban érzik magukat a tanulók.

Ehhez kapcsolódóan 2019. november 26. és 29. között az EFOP-3-10-1-17 pályázat keretein belül iskolánkba látogatott a Kárpát-medence szomszédos országaiból (Szerbia, Szlovákia, Románia) 28 pedagógus, akik megismerkedhettek a program elméleti háttere mellett a gyakorlati megvalósítás elemeivel is. Bízunk benne, hogy az itt látott jó gyakorlatot viszik tovább saját intézményeikbe.

 

Varga Vera

iskolapszichológus