A BEIRATKOZÁS MENETE A 2020/2021. TANÉVRE 2020. június 05. péntek
 

A BEIRATKOZÁS MENETE A 2020/2021. TANÉVRE A beiratkozás elektronikus úton történik, a KRÉTA e-ügyintézés felületén 2020. június 15-től.


Tisztelt Szülők!

Az idei tanévben elektronikus úton történik a beiratkozás, a KRÉTA e-ügyintézés felületén:

https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap

Itt a „Beiratkozás középfokú intézménybe (BKI)” menüpontra kattintva tudják elindítani a beiratkozást, sikeres bejelentkezést követően.

Részletes leírás az online felület használatáról:

https://tudasbazis.ekreta.hu/pages/viewpage.action?pageId=17761123&preview=/17761123/46760668/BKI_Sz%C3%BCl%C5%91i%20t%C3%A1j%C3%A9koztat%C3%B3.pdf

 

Az adatbeküldésre kétféle lehetőség van:

a,   A szülő az általános iskolai gondviselői azonosítójával és jelszavával bejelentkezik az általános iskola e-Ügyintézés felületre. (A tanuló belépésével az ő felületén nem jelenik meg ez a menüpont!)

A szülő ellenőrzi, módosíthatja, kiegészítheti az automatikusan betöltött adatokat.

 

b,   Ha a szülő nem rendelkezik gondviselői hozzáféréssel, az e-Ügyintézés felületen (https://eugyintezes.e-kreta.hu/) keresztül ideiglenes regisztráció létrehozásával belép a beiratkozó felületre.

 

Itt kitölti a tanuló személyes adatait, lakcím adatait, a törvényes képviselők adatait, illetve a beiratkozáshoz szükséges adatokat.

 

Mindkét esetben a szülő a felületen kiválasztja az intézményt, ahová gyermeke felvételt nyert.

 

Az e-Ügyintézés felületén betöltött/beírt oktatási azonosító, illetve név, születési hely és idő alapján a szoftver a kiválasztott középiskola KRÉTA rendszerébe betöltött KIFIR adatok között megkeresi és azonosítja a tanulót. Amennyiben a rendszer megtalálja a tanulót, fogadja a beküldött adatokat, és legenerálja a nyomtatványokat.

 

Telefonos applikáción keresztül nem működik az online beiratkozás!

 

A beiratkozás határideje: 2020. június 24.

 

Amennyiben a szülő vagy a törvényes képviselő a KRÉTA használatával nem tudja megküldeni a beiratkozáshoz szükséges adatokat, akkor a személyi azonosításra alkalmas iratokat a 2020/2021. tanév első napján is bemutathatja a középfokú iskolában.

 

FONTOS:

A beiratkozás előtt a leendő diáknak el kell mennie a lakóhely szerinti Kormányhivatalba, ahol fénykép készül róla és az aláírását rögzítik. Az ott kapott NEK adatlapra (Nemzeti Egységes Kártyarendszer) és a lakcímkártyára szükség van a beiratkozáshoz.

További részletek: http://dfg-szeged.hu/web/guest/kozos-megjelenito/-/journal_content/56_INSTANCE_tUv4/10157/359781